Πάμε Ταξίδι , Guide

12 ελληνικά νησιά για ήρεμες καλοκαιρινές διακοπές, χωρίς πολλούς τουρίστες

Εσύ πού θα πας φέτος διακοπές;

Δημοσιεύτηκε στις 21 Ιουνίου 2024

Υπάρχουν εκείνοι που το καλοκαίρι αναζητούν κοσμοπολίτικους προορισμούς, αγαπούν την πολυκοσμία, τη διασκέδαση… και άλλοι που διακοπές εννοούν τη χαλάρωση και την ηρεμία σε μέρη που δεν γίνεται χαμός!

Στην Ελλάδα, υπάρχουν περίπου έξι χιλιάδες νησιά… αν μετρήσουμε και βράχους και βραχονησίδες, 227 αν αναλογιστούμε μόνο τα κατοικημένα. Έχουμε, λοιπόν, αρκετά νησιά για να ανακαλύψουμε σε μια ζωή, ωστόσο οι περισσότεροι εξακολουθούν να συρρέουν στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Μαγευτικά χωρίς αμφιβολία, αλλά η Ελλάδα προσφέρει και άλλα ενδιαφέροντα νησιά που ίσως δεν έχετε σκεφτεί για τις διακοπές σας. Είναι αυτό που λέμε σχετικά «ανεξερεύνητα» διαμάντια με ονειρεμένες παραλίες , κρυστάλλινα νερά και χωριά με λευκά σπίτια και μπλε πόρτες.

Μεσογειακές οάσεις που αφηγούνται ιστορίες πειρατών, θεών και γοργόνων. Λωρίδες γης και νερού όπου οι μύθοι και οι θρύλοι αντηχούν ακόμα. Εδώ σας προσκαλούμε να ανακαλύψετε αυτά τα λιγότερο γνωστά και πιο αυθεντικά νησιά. Δεν θα βρείτε εκλεπτυσμένα νυχτερινά μαγαζιά, αλλά χαρακτηριστικές ταβέρνες όπου μπορείτε να περάσετε τα βράδια πίνοντας κρασί με νότες ρεμπέτικου και απολαμβάνοντας παραδοσιακά πιάτα.

Εδώ είναι 12 «ανεξερεύνητα» νησιά – διαμάντια της Ελλάδας αν θέλετε διακοπές μακριά από τα πλήθη των τουριστών!

12 πανέμορφα ελληνικά νησιά για ήρεμες καλοκαιρινές διακοπές:

donousa-kyklades.webp

Δονούσα
Πιστεύεται ότι ο Διόνυσος, θεός του κρασιού, επέλεξε αυτό το μικροσκοπικό νησί για να κρύψει την Αριάδνη, την Κρητική πριγκίπισσα που είχε ερωτευτεί. Ο τουριστικός τομέας, φυσικά, δεν χάνει την ευκαιρία να το χρησιμοποιήσει αυτό για να καυχηθεί για το πόσο προσφέρεται το νησί για τους ρομαντικούς. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οποιοσδήποτε ψάχνει για ηρεμία και απομόνωση εδώ θα είναι ευτυχισμένος!

mill-596820_1280.jpg

Αμοργός
Η Αμοργός, το κυκλαδονήσι του απέραντου γαλάζιου µε το άγριο τοπίο, είναι αποµακρυσµένο από τον µαζικό τουρισµό και σε προ(σ)καλεί να το εξερευνήσεις. Μπορεί να έχει πολύ ωραίες παραλίες όπου γίνονται και καταδύσεις και µονοπάτια για πεζοπορία αλλά στην πραγµατικότητα έχει πολλά περισσότερα από αυτά…Στην Αμοργό μπορείτε να θαυμάσετε μεταξύ άλλων, κινηματογραφικά σκηνικά! Είναι το νησί που γυρίστηκε το μεγαλύτερο μέρος της ταινίας “Το Απέραντο Γαλάζιο” το 1988. Στην Αµοργό θα βρεθείτε σε σηµεία και θα αντικρύσετε εικόνες που δεν θα ξαναδείτε πουθενά αλλού!

s_672726841_koufonisia_750x440.jpg

Κουφονήσια
Τεχνικά μιλώντας, τα Κουφονήσια είναι δύο νησιά, το Άνω Κουφονήσι και το Κάτω Κουφονήσι. Αλλά το δεύτερο είναι τόσο μικροσκοπικό που είναι ακατοίκητο. Η Τζέιν Φόστερ, ειδικός της Telegraph σε ταξίδια στην Ελλάδα, λέει ότι το Άνω Κουφονήσι έχει “κατάλευκα κυκλαδίτικα εξοχικά” και “μια ολοζώντανη μικρή κοινότητα” που ζούσε χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ως το 1980.

i_901571464_chalki_750x440.jpg

Χάλκη
Δυτικά της Ρόδου, αυτό το κακοτράχαλο νησί είναι δημοφιλές στους εκδρομείς, αλλά ο μόνιμος πληθυσμός του είναι κάτω από 500 άτομα. Τα ιταλιάνικα σπίτια στο λιμάνι του Εμπορειού, συνοδεύονται από το υψηλότερο κτίριο ρολογιού στα Δωδεκάνησα. Περίπου τρία χιλιόμετρα στα δυτικά είναι το Χωριό, όπου βρίσκεται ένα μοναστήρι και μια εκκλησία που είναι το επίκεντρο θρησκευτικών πανηγυριών τον Σεπτέμβριο και τον Αύγουστο.

cyclades_sikinos_island.jpg

Σίκινος
Η Σίκινος, ανάμεσα στην Ίο και τη Φολέγανδρο, έχει κάποια από τα πιο ελκυστικά τοπία στις Κυκλάδες και οι επισκέπτες μπορούν να περιμένουν φιλόξενες ταβέρνες που διαχειρίζονται μητρικές φιγούρες, και καΐκια που φεύγουν από την Αλοπρόνοια για μακρινές παραλίες. Το Κάστρο, ένα οχυρό του 15ου αιώνα σε μια πλαγιά 280 μέτρα πάνω από τη θάλασσα, έχει το μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής. Υπάρχει επίσης μια εκκλησία με γαλάζιο θόλο, η Παναγιά Παντάνασσα.

Armenistis-village-Ikaria-Island_shutterstock_797267950-1366x700.jpg

Ικαρία
Η Ικαρία αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό για καλοκαιρινές διακοπές ενώ απευθύνεται σε όλους καθώς προσφέρει πλήθος δραστηριοτήτων που έχουν σχέση με τη θάλασσα ή την φύση όπως αναρρίχηση και πεζοπορία, ευεξία, απίστευτα τοπία φυσικής ομορφιάς, πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς σημεία, φιλόξενους κατοίκους… Οι πολύ χαλαροί ρυθμοί είναι χαρακτηριστικό του νησιού. Κάποιες φορές οι ρυθμοί είναι τόσο χαλαροί, που είτε θα σας κερδίσουν ή θα σας διώξουν. Στην αρχή θα σας φανεί περίεργο, αλλά θα ενσωματωθείτε πλήρως στην ατμόσφαιρα και θα κερδίσετε… χρόνια ζωής.

Areion-Anafi-2169.jpg

Ανάφη
Ο μόνος οικισμός σε αυτό το νησί, η Χώρα, είναι στα 260 μέτρα, τόσο το καλύτερο για να απολαμβάνετε τη θέα στο Κρητικό Πέλαγος. Ηφαιστειακός βράχος (αποτέλεσμα των εκρήξεων της Σαντορίνης) καλύπτει το νησί, καθιστώντας το ένα αρκετά αραιοκατοικημένο μέρος, αλλά η απομόνωση είναι δοξαστική, και οι νότιες παραλίες αυξάνουν τη γοητεία αυτού του απομακρυσμένου μέρους στο τέλος της γραμμής. Συστήνεται το ταξίδι στην Καλαμιώτισσα, μοναστήρι στο νοτιοανατολικό άκρο.

s_1921817207_schoinoussa_1743x752.jpg

Σχοινούσα
Η Σχοινούσα προσφέρει τον τυπικό ελληνικό συνδυασμό ανεμόμυλων, εκκλησιών και παραλιών. Ο Αλμυρός μπορεί να είναι ελκυστικός σε οικογένειες, ενώ το Αυλάκι του Παπά είναι καλό για απομόνωση. Γευστικές σπεσιαλιτέ περιλαμβάνουν κατσίκι με μπιζέλια, λοβούς μπιζελιού και πιταρίδια. Δεν υπάρχουν μέσα μαζικής μεταφοράς, αλλά το νησί έχει καλά μονοπάτια, ή μπορείτε να νοικιάσετε μοτοποδήλατα ή ποδήλατα.

nisyros5_24.jpg

Νίσυρος
Η όμορφη Νίσυρος σίγουρα δεν είναι τόσο δημοφιλής όσο άλλα νησιά αλλά είναι βέβαιο ότι αν την επιλέξετε για διακοπές θα περάσετε αξέχαστα… Η Νίσυρος είναι ένα κρυμμένο στολίδι των Δωδεκανήσων, γνωστό για το ηφαιστειακό του τοπίο, τα γοητευτικά χωριά και τις γαλήνιες παραλίες του…Σμιλευμένη με μαύρη ηφαιστειακή λάβα, άσπρη ελαφρόπετρα και καφεκόκκινη τέφρα, μοιάζει με σεληνιακό τοπίο με μοναδική εξαίρεση τα πέντε κατάλευκα χωριουδάκια της.

140879-viewom.jpg

Λειψοί
Το νησί χωρίς οργανωμένες παραλίες, που προβάλλεται από διεθνή μέσα δεν είναι άλλο από τους όμορφους Λειψούς…Στους Λειψούς οι ρυθμοί ζωής είναι πιο ήρεμοι και γαλήνιοι. Το νησί που είναι μια όαση για τους περιπατητές και τους φυσιολάτρες, έχει αποφύγει την παγίδα του μαζικού τουρισμού, ενώ οι τοπικές αρχές και η κοινωνία λένε “όχι” σε οργανωμένες ξαπλώστρες και ομπρέλες.

leros-ferry-tickets-dodecanese-routes.jpg


Λέρος
Λέρος…ή αλλιώς γνωστή ως το νησί της Αρτέμιδας, βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του Αιγαίου στα Δωδεκάνησα, βορειοδυτικά της Καλύμνου και είναι ο ιδανικός προορισμός για να περάσετε υπέροχες χαλαρές διακοπές! Η Λέρος είναι ένα από τα ελληνικά νησιά που δεν έχουν επιβαρυνθεί ακόμα από το μαζικό τουρισμό. Οι επισκέπτες εδώ εντυπωσιάζονται από τα γραφικά χωριά, τα ταβερνάκια δίπλα στο κύμα με το φρέσκο ψάρι αλλά και την ηρεμία που αποπνέει ο τόπος. Η κύρια τουριστική περιοχή του νησιού είναι τα Άλιντα, άλλα ενδιαφέροντα χωριά είναι το ψαροχώρι Παντέλι, ο Βρομόλιθος με την παραλία του, η Γούρνα, ο Ξηρόκαμπος, το Παρθένι και ο Μπλεφουτης. Το Κάστρο της Παναγίας, χτισμένο τον ενδέκατο αιώνα, δεσπόζει στο βουνό Απιτίκι πάνω από τον Πλάτανο και ακριβώς απέναντι βρίσκεται το κλειδί το υψηλότερο σημείο του νησιού με καταπληκτική θέα.

alonnisos.jpg

Αλόννησος
Είναι υπέροχη, καταπράσινη, με εξαιρετικές παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά και μία πολύ ατμοσφαιρική Χώρα. Είναι η Αλόννησος, το πιο χαμηλών τόνων νησί των Σποράδων που μοιάζει σαν να κόπηκε από τα πλευρά του Πηλίου και να αφέθηκε στο Αιγαίο να αρμενίζει… Στη δυτική πλευρά του Αιγαίου, στην άκρη των Σποράδων, μάς περιμένει, για να μας συνεπάρει με την ανεπιτήδευτη γοητεία της. Καταπράσινη και γοητευτική η Αλόννησος είναι από εκείνα τα ελληνικά νησιά που χαρίζει απλόχερα διακοπές χαλάρωσης και άπειρες εικόνες ομορφιάς. Αν αναζητάτε ήρεμες διακοπές σε ένα νησί που έχει αφήσει την ίδια τη φύση να πλέξει το εγκώμιό του, εδώ θα ανακαλύψετε τον αγαπημένο σας τόπο διακοπών. Αγνή και αυθεντική, δεν προβάλλει την ομορφιά της φωνάζοντας, αλλά… αφήνει τον άνεμο να μεταφέρει το μυστικό της.

ΠΗΓΗ

Σχετικά

Ατζέντα
June 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
Όλη η ατζέντα

Εγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις το email σας!

Eγγραφή στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας για να λαμβάνετε τις τελευταίες ειδήσεις στο email σας!

Close